Inredningstips – kulörtonslika färger

I det här inlägget kommer jag att ger er inredningstips om färgsättning och kulörtonslika färger. . .

 När man inreder sitt hem är det viktigt att hela tiden tänka på balansen och att man följer den röda eller som jag skulle vilja påstå, den gyllene tråden. Detta betyder absolut inte att man behöver ha matchande möblemang eller vita väggar precis överallt, utan det betyder helt enkelt att man ska känna att man är hemma hos dig i varje rum + lite andra faktorer.

Med sin unika personliga stil kan man komma otroligt långt när man skapar ett hemtrevligt hem, men sen finns det också några hjälpsamma vägledningar för hur man proffsigt framkallar ett välbalanserat hem med hemtrevnad utan dess like.

Givetvis finns det också a och o faktorer som jag kommer dyka in på i senare inlägg. Var så säker . . . Tills vidare – färgval och inredningstips – kulörtonslik färgsättning.

När man färgsätter sitt hem ( och då menar jag inte bara väggarna ) är det viktigt att även här tänka på den röda ( gyllene ) tråden.  För att göra färgcirkelns djungel lite lättare för en kan man sikta in sig på exempelvis färger som är nyanslika, svarthetslika, kulörthetslika, mättnadslika, ljushetslika eller som det här inredningstipset handlar om kulörtonslika.

Varför man bör göra detta beror av den enkla anledning på att man då vet att man fått ihop ett gäng färger som  kommer att gå bra ihop. Hur bra?

Gå in hos din färghandel för att ta reda på var och hur du går tillväga för att få till en palett som nämnts ovan eller gå in på ncscolour.com och läs på om vad jag precis hafsat ur mig. Eller om ni vill?! Så kan jag givetvis dyka allt djupare in i vår färgrymd och tillägna fler inlägg åt just detta. Your choise : )

Så tillbaka till inredningstips – kulörtonslik färsättning.

Med en palett som är kulörtonslik menas det att färgerna som befinner sig i denna också befinner sig i samma triangel i vår färgcirkel oavsett nyans. Det i sin tur innebär att man har en palett med ett flertal nyanser av antingen en röd, grön, blå eller gul färg + svart vitt samt vår gråskala ( som finns med i samtliga trianglar ) . Genom att man använder sig utav den här färgsättningen blir rummet välbalanserat utan någon större ansträngning, då man endast följer de färger som finns med i triangeln du valt.

Nedan ser ni ett moodboard som jag har skapat baserat på en färgtriangels kulörtonslika färger. Tänk er den här inredningen till ett rum med en härlig grå färg på väggen, fläckfri ljussättning och ett Sverige i vårskrud utanför fönstret. Så fint!

 

inredningstips

Moodboard med dagens inredningstips – kulörtonslika färger . . .mer om hur du skapar moodboards här