Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/a/1/emmahegestrand.se/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 167
logoemma
 • Inredningstips - kulörtonslika färger

 • I det här inlägget kommer jag att ger er inredningstips om färgsättning och kulörtonslika färger. . .

   När man inreder sitt hem är det viktigt att hela tiden tänka på balansen och att man följer den röda eller som jag skulle vilja påstå, den gyllene tråden. Detta betyder absolut inte att man behöver ha matchande möblemang eller vita väggar precis överallt, utan det betyder helt enkelt att man ska känna att man är hemma hos dig i varje rum + lite andra faktorer.

  Med sin unika personliga stil kan man komma otroligt långt när man skapar ett hemtrevligt hem, men sen finns det också några hjälpsamma vägledningar för hur man proffsigt framkallar ett välbalanserat hem med hemtrevnad utan dess like.

  Givetvis finns det också a och o faktorer som jag kommer dyka in på i senare inlägg. Var så säker . . . Tills vidare – färgval och inredningstips – kulörtonslik färgsättning.

  När man färgsätter sitt hem ( och då menar jag inte bara väggarna ) är det viktigt att även här tänka på den röda ( gyllene ) tråden.  För att göra färgcirkelns djungel lite lättare för en kan man sikta in sig på exempelvis färger som är nyanslika, svarthetslika, kulörthetslika, mättnadslika, ljushetslika eller som det här inredningstipset handlar om kulörtonslika.

  Varför man bör göra detta beror av den enkla anledning på att man då vet att man fått ihop ett gäng färger som  kommer att gå bra ihop. Hur bra?

  Gå in hos din färghandel för att ta reda på var och hur du går tillväga för att få till en palett som nämnts ovan eller gå in på ncscolour.com och läs på om vad jag precis hafsat ur mig. Eller om ni vill?! Så kan jag givetvis dyka allt djupare in i vår färgrymd och tillägna fler inlägg åt just detta. Your choise : )

  Så tillbaka till inredningstips – kulörtonslik färsättning.

  Med en palett som är kulörtonslik menas det att färgerna som befinner sig i denna också befinner sig i samma triangel i vår färgcirkel oavsett nyans. Det i sin tur innebär att man har en palett med ett flertal nyanser av antingen en röd, grön, blå eller gul färg + svart vitt samt vår gråskala ( som finns med i samtliga trianglar ) . Genom att man använder sig utav den här färgsättningen blir rummet välbalanserat utan någon större ansträngning, då man endast följer de färger som finns med i triangeln du valt.

  Nedan ser ni ett moodboard som jag har skapat baserat på en färgtriangels kulörtonslika färger. Tänk er den här inredningen till ett rum med en härlig grå färg på väggen, fläckfri ljussättning och ett Sverige i vårskrud utanför fönstret. Så fint!

   

  inredningstips

  Moodboard med dagens inredningstips – kulörtonslika färger . . .mer om hur du skapar moodboards här

 • Inredningstips - moodboard

 • Moodboard

  Som homestaging-konsult innebär moodboards en del utav den dagliga rutinen, då de ofta fungerar som ett underlag när jag föreslår lösningar till mina kunder.  Det är genom moodboards som idéer föds och ibland till och med släcks. Och även när jag inte jobbar, så älskar jag att genom den här enkla och fantastiskt roliga metoden skapa genomtänkta lösningar till den känsla som jag vill förmedla. Och kom ihåg! Det behöver inte alls röra sig om idéer till större renoveringar eller nymöblering utav ett rum. Nej. I skrivandes stund gör jag faktiskt ett moodboard till min ”soffahörna” hemma. Visst, nu är just min soffa näst intill fyra meter lång och kräver sitt kuddhav . . . och för att undvika ”många bäckar små” så har jag därför valt att ta mig tid till att tänka på vad det är jag vill ha och hur jag ska knyta ihop det nya med det som redan finns i rummet. För vi vet väl nästa alla hur små inköp hit och dit tyvärr gärna hopar sig till en större summa ibland. Av bara den anledningen så tycker jag att ett simpelt moodboard är så bra som det bara kan bli.

   Så hur gör man då ett moodboard?

  Well, det finns två sätt.

  # 1 – Du letar bilder på nätet och skapar därefter ditt moodboard i ett passande program, som till exempel photoshop. Om du inte har tillgång till något sådant program, så finns det roliga sidor på nätet som kostnadsfritt erbjuder sina medlemmar alla möjliga verktyg till att skapa fina kollage, eller i detta fall moodboards. En sida som jag tycker om lite extra är polyvore. Moodboardet nedan har jag för övrigt gjort just där.

  #2 – Du klipper och klistrar fast bilder från tidningar, tapetbitar, färgprover eller varför inte tygbitar på ett A3 papper i antingen svart eller vitt. När du arbetar med moodboards för hand så är det dock viktigt att tänka på att inte vara för ivrig med limmet. Ibland kan det nämligen vara nödvändigt att flytta runt, addera eller ta bort bilder för att hitta den rätta känslan.

  Egentliga regler finns nog inte för hur man skapar moodboards, men däremot så tycker jag att det ska vara enkelt att förstå den känsla som du vill förmedla. Annat som kan vara bra att tänka på är färgvalen – vilka är färgerna och stilen – finns här en röd tråd och hänger den ihop med de andra rummen i hemmet? Utöver det så kan det vara värt att veta att materialet som du fäster på ditt moodboard inte behöver vara exakta bilder på de dekorationer, möbler eller material som du sedan kommer köpa, utan fungerar bara som ett underlag. Som ett visuellt verktyg skulle man kunna säga. Personligen tycker jag dessutom att det kan vara snyggat om bilderna överlappar varandra lite, till skillnad från om de är på raka linjer.

  Här har ni mitt moodboard som jag kommer att använda som underlag till  min”soffhörna” .

  Om ni väljer att prova att göra lite moodbords, så vore det så kul om ni ville skicka in dem till

  info@emmahegestrand.se

  inredningstips-moodboard

   

...